New York


Geen stad ter wereld die zo tot de verbeelding spreekt. De Belg Patrick Van Rosendaal woont en werkt nu al 7 jaar in ‘The City that never sleeps’. Hij is zo gepassioneerd door de stad dat hij er zijn levenswerk van maakte. Patrick richtte BE NY op, een stadsgidsbedrijf voor en door Belgen. “We kennen de stad en spreken de taal van de klanten, dat werkt”, aldus Patrick. Hij is trouwens officieel erkend lid van GANYC (The Guides Association of New York City) en schreef over New York een originele en geestige gids: “BE NY, van toerist tot New Yorker.” Het boek wordt binnenkort in het Duits en het Engels uitgebracht en een tweede boek komt er deze zomer aan.

Met BE NY verzorgt Patrick tours voor zaken- en groepsreizen en voor gezinsvakanties. Ook Seauton werkt vaak met BE NY samen.

Patrick Van Rosendaal is dus goed geplaatst om het te hebben over de aantrekkingskracht van New York als meetingstad. En passant geeft hij nog wat tips mee.

Waarom is New York zo aantrekkelijk als stad voor events en congressen?

Patrick Van Rosendaal: Het is om te beginnen een zeer toegankelijke stad. We hebben drie internationale luchthavens en een netwerk van bussen en treinen. Bovendien: iedereen komt graag naar New York! Dan is het toch super als je het aangename aan het nuttige kan koppelen. Tenslotte is New York echt een wereldstad en veel sectoren en grote bedrijven hebben hier hun hoofdzetel.

Wat moet je absoluut doen als je in New York bent?

New York is niet de mooiste stad van de wereld, maar wel de meest inspirerende en de meest dynamische. Dit zijn volgens mij de absolute musts bij een bezoek aan New York:

  1. Neem de skyline in je op. Of je dat nu doet vanop Top of the Rock, vanop de Empire State Building of vanop het nieuwe One World Observatory, dat maakt op zich niet uit, maar je moet de skyline gaan bekijken. New York is een vrij jonge stad, nog maar 400 jaar oud. Die skyline toont je vier eeuwen dromen van mensen. Het toont je wat de mensheid kan doen als je maar droomt.
  2. Ga op restaurant, ontdek New York culinair. Er zijn 24.000 restaurants in New York. Dat multi-culturele op je bord, dat is gewoon fantastisch. Er valt zoveel te ontdekken, want in een clash van culturen ontstaan creatieve dingen. De nieuwste hype is de sushi burrito, mensen schuiven er in lange rijen voor aan. Ook de ramenburger en de cronut (een kruising van een donut en een croissant) zijn recente hypes.
  3. Neem de metro. Het is niet alleen de snelste manier om je in de stad te verplaatsen, daarnaast zie je er de hele samenleving. Ik zeg altijd: je doet een citytrip, maar je krijgt een wereldreis.

Wat zijn de nieuwe hotspots in New York?

Ga zeker eens de nieuwe buurten buiten Manhattan ontdekken. Brooklyn, met onder meer de wijken Williamsburg en Dumbo, is trendy en cool. Daar gebeurt nu heel wat. In Dumbo heb ik onlangs iemand met een treffend opschrift op een T-shirt gezien: ‘I live in Manhattan, because I can’t afford Brooklyn”. Dat vat het helemaal samen.

Een laatste tip?

Boek een gids :)

Info: www.beny.be

Absolute aanrader voor wie naar New York gaat, is het boek ‘BE NY, van toerist tot New Yorker’ van Patrick Van Rosendaal.

Gerelateerde nieuwsberichten

Als expert in het organiseren van congressen geven we maar wat graag enkele richtlijnen...(deel 1) Lees verder