Let's get digital. 


Dat is nu wel het minste dat je kan zeggen de dag van vandaag :). Het klopt dat het ook voor associaties nu of nooit is om op de digitale golf te springen. Creëer toegevoegde waarde voor je communities door digitale opportuniteiten te integreren. Laat ons je op de goede weg zetten. 

1. Jouw content is koning

De creatie, publicatie, verspreiding en het goed beheer van content is zeer belangrijk voor associaties. Welk kanaal of welk formaat ook wordt gebruikt, denk eraan content is koning. Digitaal gaan, al dan niet gecombineerd met face-to-face events, creëert opportuniteiten en vergroot bereik

2. Ontwikkel een digitale strategie en vergroot je impact 

Focus op je stakeholders wanneer je het kader uitdenkt van je digitale strategie. 
Analyseer de korte- en lange termijn doelen, en zie het als een verlenging van al hetgeen dat je al doet. Als een verlenging als het ware. 
Je digitale strategie kan bevatten:
Events – interactief leren en netwerkervaringen
Memberships – leden van vroeger, van nu en van de toekomst 
Communicatie – moet efficiënt, slim en aantrekkelijk zijn 

3. Doe je voordeel met digitale platformen en innoveer je business model

De digitale transformatie schept nieuwe competitieve voordelen. Digitale platformen staan toe om bredere doelgroepen te bereiken, om nieuwe sponsors aan te trekken, en zo extra inkomsten te genereren voor je associatie. Pas je associatie aan aan de digitale economie en maak je business model future-proof

4. Kies de duurzame weg wanneer je je digitale stappen uittekent 

Denk goed na over wat de digitale transformatie zou moeten nalaten voor je associatie, om een duurzame impact te creëren. Hoe verzeker je een lange termijn levensvatbaarheid van je associatie? Hoe laat je het sterker, productiever en met meer waarde achter? 

Hou onze website in de gaten, snel meer nieuws over hoe je voor je associatie een digitale roadmap uittekent.

Samen met onze partners Event Pilots en Streamdis, werken we een voorstel op maar uit. Bel of mail indien je meer wil weten. 

Gerelateerde nieuwsberichten

De tijd dat het publiek alleen maar hoefde te luisteren, is voorbij. Lees verder