Alicante

Geen fan van winterse kou en sneeuw? Dan is deze prachtige stad met haar beroemde haven aan de Middellandse Zee geknipt voor jou. Ze is gekend voor haar hete zomers en verrassend zachte winters: zelfs in januari of februari zijn temperaturen tot 20°C hier geen uitzondering. Geen van de locals heeft er ooit al sneeuw gezien, tenzij ze geboren zijn voor 1926… .

Londen

Hoe vaak je deze stad ook bezocht, ze blijft je verbazen met haar levendige buzz, uitstekende restaurants en coole shops. Heb je Big Ben, the Houses of Parliament en andere typisch toeristische highlights al uitgebreid kunnen ontdekken? Dan is het tijd om eens een andere kant van de stad te verkennen. Slenter bijvoorbeeld eens door Brick Lane, proef het eten en geniet van de vibe op de Maltby Street Market, en eindig je dag met een film en cocktails in Aubin Cinema.

Seattle

Fantastische sfeer, indrukwekkende skyline en heel veel te zien, maar tot de jaren 60 helaas al te vaak stiefmoederlijk behandeld. Hoewel de stad sinds die tijd met een indrukwekkende inhaalbeweging bezig is, zou je Seattle zowat de Assepoester van de VS kunnen noemen. Een bezoek aan Pike Place Market is nochtans een absolute aanrader, net als een boottochtje op een van de ferry’s. Of maak een wandeling aan de beroemde Waterfront. Wedden dat je er geen spijt van hebt?

Amsterdam

Van deze moderne stad met haar unieke urban flair kan je alleen maar houden. Het zeventiende-eeuwse centrum met de grachten, het mooie Rembrandtplein, de walletjes, … ze dragen allemaal bij tot die bijzondere sfeer die je enkel hier vindt. Als je hier toch bent, breng dan zeker ook een bezoek aan het Anne Frank Museum – een klassieker, maar nog altijd een must-see – en ontdek de adembenemende kunstcollectie in het Van Gogh-museum.

Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk is de place to be voor iedereen die net als wij verzot is op barokke gebouwen, art nouveau schilderijen, operamuziek en gigantische koffiehuizen. Maar vergis je niet: Wenen is ook een moderne hoofdstad met vernieuwende musea en trendy wijken zoals het Museumsquartier en Spittelberg. Een verrassende combinatie van historische grandeur en een hedendaagse stedelijke vibe die je vooral zelf moet ontdekken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vaak vergeten, maar oh zo hip. Ontdek onze favoriete plekken. Lees verder
Onze collega’s Shanna en Eva vlogen onlangs naar Barcelona voor EIBTM, een van de grootste internationale evenementen voor professionals uit de eventsector. Lees verder