The BAKALA ACADEMY heeft SEAUTON nu anderhalf jaar ingeschakeld als preferred strategisch partner voor alle events. Waarom is destijds de keuze op SEAUTON gevallen?

"Enerzijds omdat Seauton ook werd ingeschakeld bij het conceptueel bedenken van de Bakala Academy in 2012-2013. Anderzijds omdat de ervaring van Seauton op strategisch en logistiek vlak een perfecte match vormt met de assets van Bakala Academy, nl. sterke academische content in een spin-off context. Bovendien hebben beide ook een jong, dynamisch en gedreven team gemeen die er echt voor gaan."

Waar heeft het THE BAKALA ACADEMY gebracht?

"We werken samen op een hele resem projecten, waarbinnen het project op permanente vorming het meest in het oog springende is. Dit project, op maat besteld door een bedrijf uit de farmaceutische sector en dat sterke content genereert voor dokters en apothekers, loopt al het hele jaar 2016 en zal gezien het succes dit jaar ook een vervolg krijgen gedurende heel 2017."

Wat is dé onderscheidende kentrek van THE BAKALA ACADEMY?

"Toen we ons begin vorig jaar met Bakala Academy, nadat we al succesvol waren binnen de sport en de r&d, ook op de corporate markt begaven vielen ons twee zaken in het bijzonder op. Ten eerste: bedrijven hebben zeer zeker het besef dat er nood is aan gezondheid en fitheid binnen hun organisatie om performanter te zijn of worden. Maar een tweede zaak die opviel was dat men heel erg korte termijn dacht en eventgericht. Dat hield dan ook in dat het effect op de organisatie minimaal was en dat er een enorme drop-out rond de bestaande programma's was. Om dat te counteren hebben Bakala Academy en Seauton samen een beleidsplan uitgewerkt dat bestaat uit een aantal heel concrete stappen dat bedrijven moet toelaten om binnen een periode van 3-5 jaar de volledige organisatie van binnenuit zichzelf gezonder en fitter te laten maken. Na die tijd kan de organisatie dan op zichzelf dit beleid consolideren."

Ook op zoek om de gezondheid en het niveau van fitheid binnen je organisatie op te waarderen met de nieuwe, wetenschappelijk ondersteunde, BAKALA approach? Bellen, mailen, skypen, whats-appen, we zijn nooit (te) ver weg!

Gerelateerde nieuwsberichten

Stress, een negatieve sfeer, absenteïsme, burn-out en depressie… helaas zijn ze in steeds meer bedrijven een probleem. De Bakala Academy en Seauton sloegen de handen in elkaar om te werken aan een oplossing. Lees verder
Sinds begin 2016 schrijft onze CEO, Jan Samyn, in opdracht van Travel Magazine een blog. Lees verder