Naam: Tim Vandendriessche
Leeftijd: 37
Werkt bij SEAUTON sinds: 1 september 2014
Functie: Independent Staff Member
Droombestemming: San Francisco
Houdt van: reizen, social media, uit eten gaan
Houdt niet van: koud regenweer

Voordien was je lector aan HOWEST in Kortrijk. Hoe ben je project manager geworden bij SEAUTON?

“Vijftien jaar geleden wilde ik met mijn studenten multimedia en communicatietechnologie het hoofdkwartier van Microsoft in Seattle bezoeken. SEAUTON heeft die studiereis voor ons georganiseerd. En dit was de start van een betrokken partnership. Voor de volgende vijf jaar organiseerden zij die Seattle reis voor ons. Toen we met HOWEST beslisten dat onze IT-studenten Silicon Valley en San Francisco moesten zien, heeft opnieuw SEAUTON alles voor ons georganiseerd. En vorige zomer vroeg SEAUTON me of ik interesse had om deze studiereizen zelf te organiseren, als lid van het SEAUTON-team. Omdat ik altijd gek was op het organiseren van events op de hogeschool heb ik het aanbod dan ook aanvaard. Nu doe ik wat ik het liefste doe en hopelijk nog vele jaren.”

Wat houdt je job in bij SEAUTON?

“De hoofdbrok is het organiseren van studiereizen voor hogescholen en universiteiten, maar daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de social media strategie van SEAUTON. De organisatie van de studiereizen ligt volledig in mijn handen, van het contacteren van lokale bedrijven tot het boeken van de vluchten en hotels. Elk project is verschillend, en dat maakt het interessant.”

Wat is je favoriete SEAUTON-project?

“Omdat ik nog maar recent bij SEAUTON werk, zou ik zeggen Howest goes USA naar San Francisco in 2010. Ik was destijds nog lector aan HOWEST, maar het was een zeer memorabele reis omdat we een week “vast” zaten in New York. Door de vulkaanuitbarsting in Ijsland was het luchtverkeer in grote delen van Europa verstoord en vele vluchten op Brussel waren afgelast. Daar stonden we dan, in New York ondertussen, met 80 studenten, een beperkt budget en geen slaapplaatsen. Gelukkig heeft SEAUTON toen slaapplaasten kunnen regelen voor iedereen en organiseerden ze low-budget activiteiten voor ons, zoals zingen op Times Square. Dankzij zulke acties haalden we de pers! We haalden zelfs de Belgische televisie… Het was een geweldige ervaring.”

Welk event zou je graag ooit realiseren tijdens je carrière?

“Een Europese car launch, liefst ergens waar het mooi weer is.” (lacht)

Als je ons één tip zou kunnen geven over het organiseren van events. Wat zou dat zijn?

“Hetzelfde advies dat ik steeds aan mijn studenten gaf: stel je werk niet uit. Het vraagt altijd meer tijd dan je denkt."

Gerelateerde nieuwsberichten

International Sales Manager bij SEAUTON Lees verder
Meet our brand-new COO. Lees verder