Schrijf iets over BTW hoor ik Janna zeggen, onze communicatiemanager… over btw? Hoe kan ik nu iets interessants hierover vertellen? Tenzij misschien dat ik deze morgen vroeg met aan mijn linkerkant een papfles melk en aan de rechterkant het zalig gebrabbel van mijn jongste dochter de btw zit te berekenen van een moeilijk dossier en al zou ik willen zeggen dat dit in een sexy slaapkleedje was, ook dit niet, het was een niet zo flaterende pyjama.

Er valt niet veel over BTW te vertellen, is niet sexy. Ik verdenk mijn communicatiemanager op zelfbelang: schrijf maar iets oninteressants dan komen de volgende blogs beter uit, marketing strategie

Strategieën, daar heb ik wel als gewezen CEO mijn ideeën over.

Welke strategie heb ik de voorbije jaren toegepast? Als pleegmama van twee schatten van meisjes was het een combinatie van creatief denken, ideeën sprokkelen, sterktes uitspelen en zwaktes laten aanvullen, privé en werk combineren, nadenken, herbedenken tijdens de lange ritten in de auto, plannen, plannen en plannen. Geen makkelijke taak, heb van de uitdaging genoten.

Langs alle kanten komt er je raad tegemoet, met de beste bedoelingen:

De strategie van de wolven, die moet je volgen:

“Dit is hoe wolven rondtrekken: vooraan lopen de 3 zwakste en oudste van de groep. Zij bepalen de snelheid. Daarachter, 5 fitte jonge wolven die de oude beschermen in geval van een aanval vooraan. Achter hen, de middenmoot van de groep die achter hen weer ingedekt worden door 5 jonge sterke wolven. En helemaal achteraan? De leider van de groep. Die loopt niet zoals je zou denken vooraan. Hij steunt de hele groep in de rug, heeft zicht op onvoorziene situaties en anticipeert op wat voor hem gebeurt en dekt de volledige groep in de rug als het nodig zou zijn bij een aanval. Hij houdt overzicht en ziet ieders acties. De basis van een goed draaiend team. Leiders die vooraan lopen, hebben hun team niet in de gaten, hebben doden zonder dat ze het zien en hun troep valt uiteen zonder dat ze het merken... “ Mooie strategie, de leider blijft ten allen tijd mooi buiten schot, beetje laf eigenlijk, laat je minst ervarene het maar opknappen, genoeg om weg te lopen.

Voor de leeuwen gooien, een betere methode, niet bepaald sympathiek maar ik moet toegeven, af en toe toch schuldig aan… sorry guys!

Voor de leeuwen gooien of als een troep leeuwen samenwerken, goed doordacht, een uniek samenspel. Alhoewel… de koning der dieren, met zijn imposant krachtig uiterlijk, zijn manen rustig likkend in de stralende zon terwijl de vrouwen het meeste werk doen bij de jacht. Daarom misschien dat er zoveel vrouwen zitten, correctie, werken bij Seauton?

Leiding geven, nemen, geen makkelijke job, graag gedaan maar mijn beste strategie … vraag je oudste broer de job te klaren, CEO Jan Samyn.

Love my own job, CFO, leve de BTW!

Groetjes,

Inge Samyn, CFO Seauton International

Gerelateerde blogberichten

Correctie. Ik krijg jeuk van korting geven. Lees verder
Van alle medewerkers binnen de MICE-sector. Lees verder