Waarom doen we dit allemaal?

En ik wil het in deze eerste blog nog niet hebben over marges, innovaties, over investeringen, open boekhouding, de veranderende markt, HR,… , dit zijn allemaal thema’s voor een volgende keer.

Nope, ik zou in de groep willen gooien waarom we allemaal doen wat we doen. Wat is de reden? Wie zijn we?

Voor het geld doen we het niet, dat staat vast, van alle sectoren die er bestaan op aard, zijn we zeker niet bij de meest rendabele. Tenzij iemand alle marges stiekem aan het verzamelen is. Een jacht in Nice heb ik ook niet, zelfs zo geen kleintje om boodschappen mee te doen, dat aan de achterkant wat hangt te bengelen. Het valt me bovendien zeer moeilijk te rentenieren aangezien de enige intresten waarover ik beschik, te betalen zijn. 

Voor de zielerust moeten we het ook niet doen, iemand zei me onlangs dat een job binnen onze industrie tot één van de 5 meest stresserende ter wereld behoort. Samen met militairen in combat, chirurgen en andere collega’s stress-konijnen. Je kan ons herkennen tijdens een mindfull-walk, wij zijn diegenen die aan het lopen zijn.

We doen het misschien omdat we ook in het weekend werken, bijna nooit slapen en tijdens onze vrije dagen in het buitenland nog wat extra site-inspectie doen. Of voor het sparen van miles! Onze kostbare opgespaarde miles! Die, als we ze willen gebruiken nooit te gebruiken zijn.

En als we dan eens 17 seconden hebben om een cocktail te drinken met een palmboom, blauwe lucht en een zonnetje  op de achtergrond, gebruiken we 7 seconden om een instagram-foto te maken. 

Je wilt de echte reden kennen? Wij zijn gewoon knettergek.

Tot een volgende keer. Jan

Gerelateerde blogberichten

Ik heb het over de oplevende economie. Lees verder
Gaga, mesjogge, totaal nuts. Ik blijf dit herhalen, weet ik. En ik zal nog eens herhalen, herhalen dat er bij ons in Wijgmaal geen hoeken te vinden zijn, alleen maar mensen met een hoek af in onze Remy-toren. Lees verder