En ik bedoel hiermee geen ochtendjogging langs de prachtige Japanse kerselaars van Tokyo. Nee, het gaat over Flanders Investment and Trade (FIT) en de Sports Technology Club van Agoria. Want het moet gezegd, ze hebben mijn bedrijf geholpen met de creatie van een partnership in Japan. Ze hebben me enorm geholpen. En bedrijven moeten dit soms eerlijk kunnen toegeven, dat de overheid of beroepsorganisaties ons wel degelijk kunnen en vooral willen helpen.

Ter zake, ik was mee als officieel delegatielid van het koninklijk staatsbezoek aan Japan naar aanleiding van 150 jaar diplomatieke betrekkingen tussen ons land en het land van de rijzende zon. SEAUTON was geselecteerd omdat we al wat missies naar Japan hadden ondernomen en ook omdat ikzelf tijdens één van die missies een masterclass had geven over de impact van de Olympische Spelen op onze eigen industrie.

In mijn fantasie had ik me redelijk wat voorstellingen gemaakt van dit koninklijk bezoek, en afgezien van de gouden lepeltjes vol exquise royale rijstpap, koninklijke suites, rijkelijk versierde limousines, extravagante diners, een butler achter elke stoel waar ik ook maar eventjes zou op gaan zitten, elk half uur een toast met sake op de keizer en de koning, champagne als mondspoelmiddel, een open haard in elke kamer en transport per helicopter,… afgezien hiervan, klopte alles zoals ik het had gedroomd.

Alle gekheid op een Japans stokje, ik herhaal, economische missies helpen bedrijven vooruit, bedrijven zouden er veel meer gebruiken van moeten maken. En de aanwezigheid van de koning hielp ook, zeker in een land als Japan.

En wat ook helpt, een Japanse kameraad vinden die na deze missies vervolgens besluit om een partnership agreement te tekenen tijdens zo’n missie.
Tonegawa-san en ikzelf komen goed overeen, ten bewijze hiervan het belangrijkste uittreksel van ons uitgebreid contract onder artikel 4 , eerste paragraaf;
“The Parties agree to perform this Agreement in a spirit based on the principles of openness, trust and common sense. In the name of strengthening this partnership, the Parties agree to drink at least one glass of Belgian beer and one glass of Japanese Sake after each contract signing.”

Tonegawa-san en Jan-san gaan elkaar versterken en samen business genereren, zeg dat ik het gezegd heb!

Kampai!!

Tot volgende maand, Jan

Gerelateerde blogberichten

Ik overdrijf, tuurlijk overdrijf ik. Er zijn nog altijd bedrijven die incentives organiseren, voor eigen mensen of voor hun klanten. Lees verder
Ik heb het over de oplevende economie. Lees verder
Van alle medewerkers binnen de MICE-sector. Lees verder